Isus ne-a eliberat

Acest fapt are o importanta deosebita, deoarece Isus este simbolul noului Adam: dupa cum moartea a venit printr-un singur om, tot asa, printr-un singur om, prin Isus, am fost rascumparati (1Cor 15, 21). 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Prin Cristos Isus, fiul Tatalui, noi nu mai suntem sclavi, ci numiti atat de familiar “prieteni”. Da, suntem prieteni ai Dumnezeului celui Prea Inalt: “Nu va mai numesc servitori, pentru ca servitorul nu stie ce face stapanul lui. Insa v-am numit pe voi prieteni, pentru ca toate cate le-am auzit de la Tatal vi le-am facut cunoscute” (In 15, 15).

Prin Cristos Isus, noi am murit pentru pacat impreuna cu El si am inviat impreuna cu el in duh, la o faptura noua (In 3, 3: 5 si Ps 56, 14): “pentru ca voi nu ati primit un Duh de sclavie, ca sa va fie din nou teama, ci ati primit Duhul Infierii, prin care strigam “Abba, Tata!” (Rom 8, 15).

 

Astfel, am devenit Fiii lui Dumnezeu si avem in Dumnezeu un Tata protector si iubitor (In 3, 16).

Iata, ca nascuti prin apa botezului si primit pe Duhul Sfant am fost eliberati de pacat si moarte: “caci legea Duhului vietii in Cristos Isus te-a eliberat de legea pacatului si a mortii” (Rom 8, 2). Fiecare fiinta umana a primit eliberarea din sclavia pacatului: “ca si ea, creatia, va fi eliberata de sclavia stricaciunii, spre libertatea gloriei fiilor lui Dumnezeu” (Rom 8, 21).

Omule, care inca te mai indoiesti, care inca mai cauti, de ce nu ai incepe sa cunosti ceea ce insusi Dumnezeu ne-a revelat, prin Isus? Totul este cuprins in Biblie. Isus ne-a eliberat: “El ne-a eliberat dintr-o astfel de moarte si ne elibereaza si in el speram ca ne va mai elibera” (2Cor, 1, 10), prin el am devenit liberi: “Pentru libertate ne-a eliberat Cristos, asadar ramaneti tari si nu luati din nou jugul sclaviei” (Gal 5, 1).